Omdat het aantal deelnemers de afgelopen paar jaar fors was gedaald terwijl een dergelijk parcours veel tijd van de organisatie vraagt hebben we in 2017 besloten voorlopig geen schrikparcours te organiseren. Als blijkt dat de behoefte duidelijk aanwezig is of iemand neemt het op zich om reclame te maken voor dit evenement en dit resulteert in een flink aantal inschrijvingen dan zullen we kijken of het evenement weer op de kalender zetten.

We oefenen op het eigen Kuipveld wat de ideale locatie is voor deze oefening omdat het een mooi afgesloten terrein is.
Om 10 uur staat de koffie en gebak klaar en rond 10.30 uur zal het parcours opgebouwd zijn en kunnen de verschillende onderdelen worden overwonnen. Deelname voor leden gratis en voor niet-leden € 5,- inclusief consumptie.

Naast menners zijn ook ruiters en amazones van harte welkom om met hun paard of pony te komen oefenen. Zo kunnen de dieren niet alleen aan de schrikelementen wennen maar ook aan de op het terrein rondrijdende koetsen. Altijd gemakkelijk als je elkaar in het bos tegenkomt.

Naast de gebruikelijke schrik voor water, rook en vuur kan men met de paarden oefenen door':
- onder een waslijn of lintengordijn door rijden;
- achter een lawaaiige oldtimer-trekker te rijden om te wennen aan geluid;
- over een wapperend grondzeil te rijden voor het schrikeffect;- of langs een betonmolen met vlaggen op te rijden en nog vele andere, voor de paarden angstaanjagende, zaken om de menner de kans te geven te leren omgaan met de reactie van hun paard. Een optimale gelegenheid om dit te oefenen. Ieder jaar probeert de organisatie van dit festijn weer nieuwe effecten te bedenken. Zo zal het schrikelement hoog worden gehouden.

Het ene paard blijft koelbloedig terwijl het andere paard voor ieder grassprietje schrikt.