Toertochten

voor ruiters en koetsiers

De tochten voeren ons door het alom geprezen heuvellandschap van Groesbeek en omgeving.  
Vanwege het beperkt aantal deelnemers en het vele werk dat het uitzetten van een tocht met zich meebrengt hebben we besloten voorlopig te stoppen met de toertochten. Wil je zelf een tocht organiseren meldt je dan bij Leon Reijnen.

Deelname
Inschrijving is mogelijk voor een ieder met een verkeersveilige aanspanning, waarbij helm en zweepvoering verplicht zijn. U hoeft geen lid van de vereniging te zijn. Deelnemende menners moeten in het bezit zijn van een W.A. verzekering. Geldige inentingspapieren/paspoorten meenemen, zodat deze getoond kunnen worden indien u dit wordt verzocht.

De kosten per persoon op de koets aanwezig zijn € 7,50.
Leden van de Grenslandmenners per persoon op de koets aanwezig € 5,00.
U kunt het inschrijfgeld overmaken op ons bankrekeningnummer tnv Grenslandmenners te Groesbeek IBAN : NL72 RABO 0117429481 of contant betalen met gepast geld.

Ook de routebeschrijving is voorlopig!!

De routes kunt u ook per mail ontvangen in GPX, KML of TCX bestand om deze met uw GPS uit te lezen. Geef dit aan bij uw inschrijving!

Jaarlijks rijden we één rit.
De datum staat in de activiteitenagenda. U vertrekt individueel of in groepjes vanaf het Kuipveld aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek. Natuurlijk beginnen we met een kopje koffie (10.00 uur) en vervolgens ontvangt u bij terugkomst een kop soep en een versnapering. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee.

De voorlopige route, die definitief wordt gemaakt nadat we toestemming hebben gekregen van alle grondeigenaren, is te zien op afstandmeten.nl door te klikken op de link die linksonder op deze pagina komt te staan. Verder worden de route met zaagsel uitgezet en ontvangt u een routebeschijving per mail die u zelf uit kunt printen.

De tochten zijn ca. 25 km tot 30 km lang en voeren je door bossen, langs velden en water. Zowel ruiters als koetsiers zijn welkom. De spoorbreedte van de koets mag niet meer bedragen dan 1,50 m en het rijtuig moet van een rem voorzien zijn. Het is niet aan te bevelen om met een antieke koets te komen, gezien de soms smalle bos-,en zandwegen. Je kunt alleen rijden of met je vrienden.

Uiterlijke tijd van binnenkomst is 15.30 uur. Wij kunnen u aan adressen van stalling in de omgeving helpen.

Ook kunnen wij voor andere verenigingen een mooie tocht verzorgen in de omgeving van Groesbeek.

Breng geen schade aan de natuur toe en houdt rekening met de mede-weggebruikers. Volg aanwijzingen van boswachters / wetsdienaars altijd op.