Vaardigheidsoefening en - wedstrijd
Wij organiseren 1x per jaar een Vaardigheidswedstrijd. Daarnaast zetten we ook enkele malen een vaardigheids-oefen-parcours uit die voldoet aan de wedstrijdseisen. Je kunt op die dag, afhankelijk van het aantal deelnemers, meerdere malen het parcours rijden en zo je "vaardigheid" verbeteren zonder dat er een wedstrijdelement in zit. Je kunt dit doen voor de lol of het echt zien als een oefening. Desgewenst kun je, als je dat wilt, aanwijzingen krijgen van de meer ervaren leden.

Enkele dagen voorafgaand aan het evenement geven we door wat precies de bedoeling zal zijn en of deelnemers van buiten de vereniging ook kunnen deelnemen.

Ook dit jaar maken we er een kleine competitie van. Er zijn dit seizoen 4 wedstrijden en  de  het resultaat behaald over 3 van deze wedstrijden bepalen de eindstand. Je moet dus aan 3 wedstrijden meegedaan hebben om tot de prijswinnaars te behoren. Je kunt er 1 missen of het slechtste resultaat laten wegstrepen. In ieder geval moet je de laatste van de 4 wel meedoen!

Klik hier>> voor de voorwaarden van deelname en het reglement.


In de agenda>>kunt u zien op welke data de vaardigheid staat gepland.

Wat houdt de vaardigheid in.
Een vaardigheidswedstrijd bestaat uit een parcours met 20 doorgangen welke in oplopende volgorde gereden moeten worden.
Voor iedere aanspanning geldt dat de kegelafstand bepaald wordt door de spoorbreedte van het rijtuig + 25cm. Voor wedstrijdrijders is dit maximaal 15 cm. Winnaar is diegene die het parcours het snelst heeft afgelegd en zo min mogelijk ballen van de kegels heeft gereden.
Voor de wedstrijd geldt dat vooraf aanmelden verplicht is; telefonisch of door het terugsturen van het aanmeldingsformulier en dan ook de spoorbreedte van het deelnemende rijtuig doorgeven.
Voor dit evenement geldt een HELMPLICHT. 

Ik wil mij graag opgeven voor de vaardigheidsoefening/wedstrijd